Henri Natter

SLIDER

DOMAINE HENRY NATTER

1 - In de buurt van de kastelen van de Loire, in het hart van de Berry, richtten Cécile en Henry Natter in 1974 in het idyllische dorp Montigny tussen Sancerre en Bourges dit wijngoed op, het meest zuidoostelijk gelegen wijngoed van de appellatie.

CARTE FRANCE

2- EEN FAMILIE, EEN VERHAAL, TWEE GENERATIES :

A. Henry en Cécile hebben de wijngaarden op de hellingen van Montigny nieuw leven ingeblazen en zich gespecialiseerd in de traditionele bereiding van Sancerre-wijnen in eikenhouten vaten en fusten.
B. Sinds enkele jaren werken ze samen met twee van hun kinderen, Vincent en Mathilde, voor het beheer van de wijngaard, de werkzaamheden in de kelder en de wijnhandel. Zij worden bijgestaan door een team dat al sinds vele jaren dikwijls het seizoensgebonden werk op zich neemt.

MEDAILLONS FAMILLE

3- EEN UNIEK TERROIR

AMMONITE

A. De wijnstokken worden geplant in Kimmeridgien-grond bestaande uit kalksteen en klei, in wijngaarden die op het zuiden-zuidoosten liggen, op 350 meter hoogte.
B. De regio profiteert van invloeden van een landklimaat.
C. Deze optimale omstandigheden komen tot uitdrukking in een van de mooiste wijnen van de Sauvignon en zorgen er bovendien voor dat de fijne, zachte tannines van de Pinot Noir ontluiken.
D. Het wijngoed is geclassificeerd als “wijngaard – bijzondere tuin vol vogels en insecten“ : buiten de trekperiodes zijn hier zo´n 50 soorten vogels te zien en te horen, evenals een veelheid aan insecten en vlinders. Vele soorten wilde orchideeën hebben in de nabijheid van de wijnstokken hun onderkomen gevonden, en een van de wilde perenbomen, met een leeftijd van zo´n 300 jaar, kreeg in 1994 een 9e prijs in de categorie Milieu.

ILLUSTRATION PAPILLON

In deze rustige omgeving neemt het leven vele vormen, kleuren en geluiden aan en wordt u omringd door een vrolijke verscheidenheid.

4- WIJN, EEN LEVENSKUNST :

GAMME VINS

A. Uit de fijnzinnige bewerkingen, de observatie van de natuurlijke processen, de vruchten die de Montigny oplevert en de door de familie Natter zelf ontwikkelde knowhow, is een heel scala aan wijnen ontstaan.

B. De tijdloze, fruitige en frisse tonen van de Sancerre-wijnen zijn karakteristiek voor het Classique-assortiment : witte wijnen die zes maanden hebben gerijpt op eikenhouten vaten, heerlijke rosé wijnen en karaktervolle rode wijnen.

C. De prestigieuze "François de la Grange", een witte Sancerre van de oude wijnstokken die een jaar heeft gerijpt op eikenhouten vaten, en "l’Enchantement", een goed gestructureerde rode Sancerre, een Pinot Noir die een sublieme kwaliteit bereikt door de kennis van de familie en door het rijpingsproces op fusten uit de regio, genieten de bewondering van wijnproevers.

D. Voor de liefhebbers is er de magnumselectie “l’expression de Cécile“, gemaakt van de beste oogst van een bepaald jaar, die een eerbetoon vormt aan Cécile‘s werkzaamheden voor de wijnbereiding op het domein.

E. Ten slotte de "Les Secrets d’Anaëlle", een heerlijke mousserende rosé, origineel en vol pit, met een knipoog naar de kleindochter van Cécile en Henry.

F. Het wijngoed werd in 40 jaar meer dan 60 keer bekroond in wijnconcoursen en wordt dikwijls geselecteerd in Franse en internationale gidsen.

G. In 2005 ontving het de prijs voor Beste Kleine Exporteur, in Parijs overhandigd door de Club van Franse exporteurs (waaraan de kamers van koophandel en industrie deelnemen).

(Foto’s : Rechten voorbehouden Domaine Henry Natter, Gaële Lagacherie-Drant en Lina Procofiev).
Henry Natter is een geregistreerd handelsmerk.

Henry Natter
WIJN, EEN LEVENSKUNST

A. Uit de fijnzinnige bewerkingen, de observatie van de natuurlijke processen, de vruchten die de Montigny oplevert en de door de familie Natter zelf ontwikkelde knowhow, is een heel scala aan wijnen ontstaan. B. De tijdloze, fruitige en frisse tonen van de Sancerre-wijnen (...)

Henry Natter
DOMAINE HENRY NATTER

1 - In de buurt van de kastelen van de Loire, in het hart van de Berry, richtten Cécile en Henry Natter in 1974 in het idyllische dorp Montigny tussen Sancerre en Bourges dit wijngoed op, het meest zuidoostelijk gelegen wijngoed van de (...)

Henry Natter
EEN FAMILIE, EEN VERHAAL, TWEE GENERATIES

A. Henry en Cécile hebben de wijngaarden op de hellingen van Montigny nieuw leven ingeblazen en zich gespecialiseerd in de traditionele bereiding van Sancerre-wijnen in eikenhouten vaten en fusten. B. Sinds enkele jaren werken ze samen met twee van hun kinderen, Vincent en (...)

Henry Natter
EEN UNIEK TERROIR

A. De wijnstokken worden geplant in Kimmeridgien-grond bestaande uit kalksteen en klei, in wijngaarden die op het zuiden-zuidoosten liggen, op 350 meter hoogte. B. De regio profiteert van invloeden van een landklimaat. C. Deze optimale omstandigheden komen tot uitdrukking (...)

Henry Natter
 

In deze rustige omgeving neemt het leven vele vormen, kleuren en geluiden aan en wordt u omringd door een vrolijke verscheidenheid.

Contactez-nous


Envoyer un message

Retrouvez-nous

HENRY NATTER
SANCERRE

Place de L'Eglise 18250 Montigny FRANCE


Aller sur google map

Téléphone :
+33(0)2 48 69 58 85

Fax :
+33(0)2 48 69 51 34

info@henrynatter.com