WIJN, EEN LEVENSKUNST


A. Uit de fijnzinnige bewerkingen, de observatie van de natuurlijke processen, de vruchten die de Montigny oplevert en de door de familie Natter zelf ontwikkelde knowhow, is een heel scala aan wijnen ontstaan.

B. De tijdloze, fruitige en frisse tonen van de Sancerre-wijnen zijn karakteristiek voor het Classique-assortiment : witte wijnen die zes maanden hebben gerijpt op eikenhouten vaten, heerlijke rosé wijnen en karaktervolle rode wijnen.

C. De prestigieuze "François de la Grange", een witte Sancerre van de oude wijnstokken die een jaar heeft gerijpt op eikenhouten vaten, en "l’Enchantement", een goed gestructureerde rode Sancerre, een Pinot Noir die een sublieme kwaliteit bereikt door de kennis van de familie en door het rijpingsproces op fusten uit de regio, genieten de bewondering van wijnproevers.

D. Voor de liefhebbers is er de magnumselectie “l’expression de Cécile“, gemaakt van de beste oogst van een bepaald jaar, die een eerbetoon vormt aan Cécile‘s werkzaamheden voor de wijnbereiding op het domein.

E. Ten slotte de "Les Secrets d’Anaëlle", een heerlijke mousserende rosé, origineel en vol pit, met een knipoog naar de kleindochter van Cécile en Henry.

F. Het wijngoed werd in 40 jaar meer dan 60 keer bekroond in wijnconcoursen en wordt dikwijls geselecteerd in Franse en internationale gidsen.

G. In 2005 ontving het de prijs voor Beste Kleine Exporteur, in Parijs overhandigd door de Club van Franse exporteurs (waaraan de kamers van koophandel en industrie deelnemen).

(Foto’s : Rechten voorbehouden Domaine Henry Natter, Gaële Lagacherie-Drant en Lina Procofiev).
Henry Natter is een geregistreerd handelsmerk.


Toutes les gammes de Henry Natter


Contactez-nous


Envoyer un message

Retrouvez-nous

HENRY NATTER
SANCERRE

Place de L'Eglise 18250 Montigny FRANCE


Aller sur google map

Téléphone :
+33(0)2 48 69 58 85

Fax :
+33(0)2 48 69 51 34

info@henrynatter.com