Henri Natter

SLIDER

HENRY NATTERS VINGÅRD

1 - I närheten av Loire-dalens slott, i hjärtat av bygden Berry, i den idylliska byn Montigny, mittemellan städerna Sancerre och Bourges, grundade Cécile och Henry Natter 1974 denna vingård som är belägen i den sydvästra utkanten av appellationsområdet Sancerre.

CARTE FRANCE

2- EN SLÄKT, EN HISTORIA, TVÅ GENERATIONER :

A. Henry och Cécile gav nytt liv i vinsluttningarna i Montigny, de specialiserade sig i traditionsenlig produktion av Sancerre-viner i stora träfat och ektunnor.
B. Sedan några år arbetar deras barn Mathilde och Vincent med dem, de hjälper till med vingårdens förvaltning, källarhantering och marknadsföring av vinerna. Det finns också ett team som i många år har regelbundet deltagit i de årtidsbetingade uppgifterna.

MEDAILLONS FAMILLE

3- EN UNIK JORDMÅN

AMMONITE

A. Vinrankorna planteras på underliggande ler- och kalkhaltig kimmeridium-jordlager längs syd- och sydostliga sluttningar, på 350 meters höjd.
B. Klimatet får en halvkontinental prägel.
C. Dessa förutsättningar ger gemensamt Sauvignon-vinet ett av sina finaste uttryck och får Pinot noir-druvans raffinerade och silkeslena tanniner att blomstra.
D. Vingården klassas som « vingård, framstående fågellokal och tillflyktsort för insekter » : där kan man höra eller iaktta ett femtiotal fågelarter utanför flyttperioder, samt otaliga insekter och fjärilar. Flera vilda orkidéarter har etablerat sig nära vinrankorna och ett av de vilda päronträden (300 år gammalt) fick 1994 det nionde priset i kategorin « Naturmiljö »

ILLUSTRATION PAPILLON

I dessa fredliga ställen tar livet många olika former, färger och klanger… liksom för att bättre mumla om dess glada mångfald.

4- VIN SOM LEVNADSKONST :

GAMME VINS

A. En hel tonskala av viner har skapats genom varsam hantering och iakttagande av naturens processer, från Montignybackarnas druvor och Nattersfamiljens originella kompetenser

B. Sancerre-vinernas tidlösa klanger, fruktighet och friskhet karaktäriserar den klassiska « Classique »-serien : vita viner som har mognat under sex månader i stora ekfat, läckra roséviner och utmärkande rödviner.

C. Prestigefulla vinsorter som « François de la Grange », ett vitt Sancerre från de gamla vinlotterna som mognar under ett år i stora ekfat, och « l’Enchantement (Förtrollningen) », ett strukturerat rött Sancerre, där Pinot Noir-druvan sublimeras av släktens kompetens och mognar i ortens ekfat, älskas av vinkännarna och av den högsta gastronomin.

D. För de som är intresserade är vinet, « l’expression de Cécile (Céciles uttryck) » en magnumflaska innehållande ett urval av de finaste viner från ett visst årgång, som en hyllning till det vinproduktionsarbete som Cécile har tagit med sig till vår vingård.

E. Slutligen utgör « Les Secrets d’Anaëlle » ett smakligt, brusande rosé, ovanligt och fullt med fräs, som en trevlig blink till Cécile och Henrys barnbarn.

F. Vingården har tilldelats fler än 60 utmärkelser under fyrtio år vid många vintävlingar och den hör till de viner som regelbundet rekommenderas i franska eller internationella vinguider.

G. 2005 fick vingården trofén för den bästa mycket lilla exportören som tilldelades i Paris av Frankrikes exportörklubben (i samarbete med handelskamrarna).

(Bilder : Domaine Henry Natter, Gaële Lagacherie-Drant och Lina Procofiev. Eftertryck förbjudes.)
Henry Natter är ett registrerat varumärke.

Henry Natter
HENRY NATTERS VINGÅRD

1 - I närheten av Loire-dalens slott, i hjärtat av bygden Berry, i den idylliska byn Montigny, mittemellan städerna Sancerre och Bourges, grundade Cécile och Henry Natter 1974 denna vingård som är belägen i den sydvästra utkanten av appellationsområdet (...)

Henry Natter
EN SLÄKT, EN HISTORIA, TVÅ GENERATIONER

A. Henry och Cécile gav nytt liv i vinsluttningarna i Montigny, de specialiserade sig i traditionsenlig produktion av Sancerre-viner i stora träfat och ektunnor. B. Sedan några år arbetar deras barn Mathilde och Vincent med dem, de hjälper till med vingårdens förvaltning, (...)

Henry Natter
Den unika terroir

A. Vinrankorna planteras på underliggande ler- och kalkhaltig kimmeridium-jordlager längs syd- och sydostliga sluttningar, på 350 meters höjd. B. Klimatet får en halvkontinental prägel. C. Dessa förutsättningar ger gemensamt Sauvignon-vinet ett av sina finaste uttryck och får (...)

Henry Natter
 

I dessa fredliga ställen tar livet många olika former, färger och klanger… liksom för att bättre mumla om dess glada mångfald.

Henry Natter
VIN SOM LEVNADSKONST

A. En hel tonskala av viner har skapats genom varsam hantering och iakttagande av naturens processer, från Montignybackarnas druvor och Nattersfamiljens originella kompetenser B. Sancerre-vinernas tidlösa klanger, fruktighet och friskhet karaktäriserar den klassiska « (...)

Contactez-nous


Envoyer un message

Retrouvez-nous

HENRY NATTER
SANCERRE

Place de L'Eglise 18250 Montigny FRANCE


Aller sur google map

Téléphone :
+33(0)2 48 69 58 85

Fax :
+33(0)2 48 69 51 34

info@henrynatter.com